Tudnivalók


 Lézergravírozás, Lézervágás     .. 

Szén-dioxid Lézer

A lézergravírozás, vagy lézervágás során a lézersugár hatására a gravírozandó anyag elpárolog, vagy elég. Ezzel rendkívül tartós, jól látható és olvasható felirat, logó, kép, sorszám vagy akár vonalkód gravírozható illetve vágható, szinte bármilyen anyagra, felületre. 

Rengeteg felhasználási módja van.
Gyakran névtáblát, cégtáblát, ajándéktárgyakat készítenek, valamint ipari körökben gravírozással történhet a különböző eszközök márkanévvel történő ellátása, szerszámok, vagy alkatrészek sorszámozása, vagy a manapság divatos domború feliratok vágása, melyeket különböző színezett plexikből vágnak. A lézersugár tulajdonságainak köszönhetően apró felületekre is nagy pontossággal lehet gravírozni.   

 

 
colaser.jpg
A szén-dioxid lézer az egyik legrégebbi lézer, és a mai napig az egyik leggyakrabban használt lézer. A széndioxid lézer a legerősebb folyamatos fényű lézer, amely jelenleg elérhető. Hatásfoka is kiemelkedő: A kimeneti energia akár a 20%-át is elérheti a bemeneti erőforrásénak. A fémekre csak speciális paszta alkalmazásával van hatással ez a fajta lézer, viszont a fát, műanyagot, bőrt, plexit és üveget kiválóan lehet vágni, jelölni, gravírozni  vele. Alkalmas műanyagok illetve papír kivágására, méretre szabására is.